Een flex-woonwijk op bollenvelden in Hillegom is nog maar een idee. En voor het idee is nog geen toestemming verkregen van de provincie. Maar als het zover komt, komt de vraag in beeld: ‘wel/geen verzoek indienen voor nadeelcompensatie’.

De belangrijkste factor die bepaalt of omwonenden wel of niet in aanmerking komen voor nadeelcompensatie (voorheen planschade) is of je het bouwplan kon zien aankomen toen je je huis kocht.
Eén ding is zeker: niemand heeft zien aankomen dat de gemeente op het idee zou komen om op Zanderij-Noord een flex-woonwijk en een AZC te plannen. En deze al dan niet tijdelijke projecten zorgen er in ieder geval voor dat de huizen rondom Zanderij-Noord minder aantrekkelijk worden op de woningmarkt.
In die zin lijkt het reëel – als het zover komt – dat de gemeente er niet aan ontkomt om omwonenden schadeloos te stellen. En rondom Zanderij-Noord staan nogal wat woningen.
Navraag bij een nadeelcompensatie-expert stelt dat je al snel rekening moet houden met 10% van de te verwachten verkoopprijs.
Uiteraard is het dan het beste om de krachten te bundelen, zodat juridische kosten zo veel mogelijk kunnen worden gedeeld. Wie wil hierin het voortouw nemen zodra het er tijd voor is? Wat te denken van een projectgroep die zich verdiept in de beste strategie?
Bespreek het met je buren en bekenden rondom Zanderij-Noord. En deel dit bericht via app-groepen.
Meer informatie: Informatiepunt Leefomgeving – nadeelcompensatie